Jaminan kami: Produk-produk Shaklee sentiasa BERKESAN, sentiasa SELAMAT dan sentiasa MESRA ALAM

Dalam tahun 1956, Dr. Forest C Shaklee mempelopori gerakan untuk menjadikan dunia ini lebih baik - dunia sememangnya tidak boleh dipisahkan dengan alam semulajadi. Beliau sedar yang kesihatan optimum hanya boleh diperoleh melalui sumber alam semulajadi, sama ada melalui manusia juga yang lainnya.

Selama lebih 50 tahun, Shaklee bertungkus lumus untuk menghasilkan produk semulajadi yang selamat dan berkesan. Produk yang juga turut dapat memelihara alam semesta. Tidak hairanlah Shaklee berjaya menjadi syarikat nutrisi nombor satu di Amerika dan juga ramai para atlet yang memegang taraf elit dan medal emas; para pencinta dan pengkaji alam percaya dan menggunakan produk Shaklee.

Healthy Nutrition

Kesihatan merupakan tenaga, kecergasan dan kesejahteraan. Anda hanya akan sedar kehadirannya bila anda merasai dan melihatnya. Kehidupan yang sihat adalah sesuatu yang indah.

Healthy Weight

Pengurangan berat badan boleh jadi mudah walaupun ianya susah. Kami amat memahaminya. Oleh sebab itu kami memberikan tumpuan saintifik dan kajian nutrisi selama 50 tahun bagi mencipta penyelesaian untuk kita semua.

Healthy Beauty

Nutrien yang sama membantu anda mengekalkan kesihatan dalaman juga memainkan peranan yang besar dalam menentukan kecantikan luaran. Jadi sudah tentulah lebih baik sekiranya anda mendapatkan set penjagaan kulit dan rambut daripada syarikat nutrisi semulajadi berbanding syarikat kosmetik.

Healthy Home

Kami percaya yang rumah sepatutnya menjadi tempat paling selamat di seluruh dunia. Bila anda mula mengambil Get Clean® ke dalam rumah anda, anda sebenarnya membenarkan produk yang selamat untuk anda, rumah anda dan juga bumi anda.

Join Us - Be In The Right Team

Daripada menerima gaji tetap dalam kerjaya anda dalam mencapai tujuan impian orang lain, Perniagaan Shaklee pula milik anda sendiri dan tidak mempunyai had pendapatan. Apa yang anda usahakan adalah apa yang anda akan raih di kemudian hari. Sertai kami di Jutawan Shaklee hari ini.

Sunday, March 17, 2013

Kini saya Certified Shaklee Distributor Trainer!

Semalam saya berjaya menghadirkan diri ke Shaklee Home Office, Subang Jaya untuk satu sesi workshop Train-The-Trainer : Opportunity Workshop. Best sangat workshop ni untuk bina keyakinan dan upkan skill kita sebagai seorang leader di dalam Shaklee Biz. Ramai orang buat Shaklee Biz ni tapi tak semua mampu menjadi leader yang hebat ;)

Jadi, jika anda ingin berjaya seperti saya, in shaa Allah saya boleh bantu.. Siapa tak mahu duduk dirumah jana income sehingga 6 angka, menikmati kehidupan yang mewah, melancong ke luar negara PERCUMA dengan layanan VVIP.. Tak sabar menanti November ini saya akan melancong ke London Paris...6 tiket! Nak bawah suami, anak dan mak ayah yg sentiasa menyokong perjuangan Biz saya. Sape nak bg oiii tiket free..segalanya Shaklee tanggung .. Alhamdulillah..syukur sangat dipertemukan dengan Shaklee Biz..peluang biz MLM mmg tidak boleh disangkal lagi..

Jadi, nak kongsi sedikit dengan anda semua satu tips..Jika anda ingin memulakan satu Biz MLM pastikan satu faktor penting yang perlu anda kaji ialah ...siapakah peneraju ( corporate leadership) company tersebut.. Shaklee diterajui oleh seorang Super Billionaire - Roger Barnett..bukan orang Jepun ya..Apa yang menarik perhatian saya tentang Roger Barnett, beliau telah melaburkan RM 65 Million( keje sampai mati pun lom tentu dpt kumpul ni)..untuk R&D memilih company untuk dibeli...hasil dari kajian R&D yg Roger Barnett invest, Roger telah memilih untuk membeli Shaklee! Wow...takke anda rasa istimewa... RM 65 Million dilabur ... Dan Shaklee menjadi pilihan hati...of coz salah satu sebabnya product Shaklee superb! Terbukti berkesan, selamat dan mesra alam.. Dan yang lagi penting..Roger Barnett nampak potential untuk Shaklee grow lebih hebat lagi..

Memang betul tu... Dibawah pimpinan Roger Barnett...Shaklee telah grow sehingga 600% dan di Malaysia sahaja utk 4 tahun kebelakang... Shaklee telah berkembang sehingga lebih 400%!!! Peluang bisnes yang sangat cerah bersama Shaklee... Jika anda google tentang supplement..saya yakin dan pasti..di mana saja...pasti carian membawa anda kepada pilihan No 1 saya - Shaklee!!

Oklah, hari ini saya pulang ke rumah saya di Desa Coalfields...blog lama tidak berupdate kerana saya dalam proses pindah ke Melaka... Workstation baru shj disetup di rumah parents ( menumpang ..rumah parents..sementara tunggu rumah sy di Melaka siap).. Jika anda berada di Melaka dan berminat untuk menukar kehidupan biasa anda kepada yang luar biasa.. Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut peluang yang disediakan oleh Shaklee!


With Love,

Iffah Anuar | 013-5810170
faheem.wardrobe@gmail.com




Wednesday, December 12, 2012

Penjagaan Kulit : 4 Langkah Mudah Untuk Kulit Sihat & Menawan


Kulit terdiri daripada lapisan-lapisan yang masing-masing terkandung di dalamnya komponen-komponen yang memainkan peranan yang penting. Lapisan di luar dipanggil epidermis. Epidermis adalah sebahagian daripada kulit yang anda boleh lihat. Pada bahagian bawah epidermis, sel-sel kulit baru membentuk. Apabila sel-sel sudah terbentuk, ia mula bergerak ke arah atas epidermis anda. Proses ini mengambil masa kira-kira 2 minggu ke satu bulan. Seperti sel-sel baru yang terus bergerak ke atas, sel-sel tua berhampiran permukaan kulit mulai mati, naik ke permukaan kulit anda. Apa yang anda lihat di tangan anda (dan di mana-mana sahaja pada badan anda) adalah sel-sel kulit yang benar-benar mati.


Kulit Asas


Fungsi Kulit

Perlindungan: penghalang anatomi daripada patogen dan kerosakan antara persekitaran dalaman dan luaran badan; Sel-sel Langerhans pada kulit adalah sebahagian daripada sistem imun adaptif.

Sensasi: mengandungi pelbagai saraf yang bertindak balas terhadap haba dan sejuk, sentuhan, tekanan, getaran, dan kecederaan tisu.

Pengawalatur Haba : kulit mengandungi bekalan darah yang jauh lebih banyak daripada keperluan yang membolehkannya mengawal dengan tepat tepat kehilangan tenaga oleh radiasi, perolakan dan pengaliran.

Kawalan penyejatan: kulit menyediakan halangan yang agak kering dan separa-telap untuk menghalang kehilangan cecair.

Estetika dan komunikasi: orang lain melihat kulit kita dan boleh menilai mood, keadaan fizikal dan daya tarikan kita.

Penyimpanan dan sintesis: bertindak sebagai pusat penyimpanan untuk lipid dan air, serta bertindak untuk sintesis vitamin D oleh tindakan UV pada bahagian-bahagian tertentu kulit.

Perkumuhan: peluh mengandungi urea, bagaimanapun kepekatannya hanyalah 1/130th daripada air kencing, maka perkumuhan melalui perpeluhan adalah fungsi sekunder kepada pengawalaturan suhu badan.

Rintangan air: kulit bertindak sebagai penghalang air supaya nutrien penting tidak dibasuh keluar badan.



Kepentingan Kebersihan kulit.

Kebersihan kulit yang betul adalah penting kerana kulit yang kurang bersih mengundang pembiakan organisma patogenik. Sel-sel mati yang sentiasa mengelupaskan dari epidermis bercampur dengan rembesan kelenjar peluh dan sebum serta debu yang ditemui di pori membentuk lapisan kotor pada permukaan kulit. Jika tidak dibersihkan, rembesan peluh dan sebum bercampur dengan kotoran dan kulit mati akan diuraikan oleh bakteria, menghasilkan bau busuk. Fungsi kulit terganggu apabila ia terlalu kotor, ia menjadi lebih mudah rosak, penurunan pembebasan sebatian antibakteria dan kulit yang kotor adalah lebih cenderung untuk mendapat jangkitan. Kosmetik harus digunakan dengan berhati-hati pada kulit kerana ini boleh menyebabkan reaksi alergi.




Empat Langkah untuk Kulit Sihat

Pembersihan. Cari Pembersih kulit yang bertindak balas dengan baik dengan kulit anda dan konsisten dengannya. Pilih pembersih dalam bentuk busa/cream jika anda mempunyai kulit kering atau pembersih dalam bentuk gel jika anda mempunyai kulit berminyak. Berhati-hati tidak membersihkan kulit terlalu kerap, anda hanya perlu untuk mencuci muka anda pada waktu malam untuk membuang solekan dan sapuan krim pelindung matahari, yang boleh menyumbat liang pori. Jika anda mempunyai kulit kering, gunakan krim sejuk. Gunakan air suam untuk melonggarkan kotoran dan liang tersumbat. Gunakan sedikit pembersih, dan kemudian bilas dengan air sejuk atau suam. Pada waktu pagi, percikan air suam adalah mencukupi. Jangan basuh muka anda dengan air panas atau sejuk (kedua-duanya boleh menyebabkan kapilari darah pecah).

Pengelupasan. Jika anda mula membuat proses pengelupasan kulit anda dengan betul, anda akan melihat perbezaan yang hampir serta-merta. Letakkan sedikit pembersih pada tuala lembap dan urut pembersih ke dalam kulit anda dalam gerakan membulat. Selepas bilas, apa-apa tanda kulit mati hilang. Anda juga boleh melakukan pengelupasan kulit melalui "microdermabrasion" kimia, dan Retinoids. Scrubs berfungsi untuk membuang lapisan atas sel-sel kulit mati yang cenderung menjadikan kulit anda kusam. Pastikan anda menggunakan scrub lembut dengan bijirin kecil. Bijirin Besar dalam scrub murah boleh memedihkan mata kulit dan menyebabkan lebih bahaya daripada baik. Retinoids (seperti Retin-A atau lebih pelembab Renova) juga bekerja dengan membuang lapisan atas sel-sel kulit mati di samping menjana kolagen dalam kulit.

Pelembab. jika anda mempunyai kulit kering, anda perlu melabur untuk Pelembap Asas. Berapa banyak anda perlu lembapan? Kulit anda akan memberitahu anda. Apabila kulit anda adalah ketat, ia akan cuba untuk mengeluarkan lembapan. Berhati-hati untuk tidak lebih melembabkan - ini boleh menyumbat liang pori anda.

 Pelindung Matahari. Punca utama kedutan adalah kerosakan dari sinaran matahari, jadi adalah penting untuk anda menggunakan pelindung matahari sekurang-kurangnya 30 SPF. Satu helah besar adalah untuk membeli dua pelembap: Satu untuk malam dan satu untuk siang yang mengandungi perlindungan UV. Jangan gunakan pelembap dengan perlindungan matahari pada waktu malam, pastikan ia mengandungi Mexoryl atau Helioplex.

Semua wanita mahupun lelaki berhak untuk mendapatkan kulit yang cantik. Semoga perkongsian hari ini bermanfaat buat semua.


Shared with LOVE by:
Iffah Anuar


Friday, November 9, 2012

[Success Story] Pengalaman Sihat & Kurus Bersama Shaklee

Berkurun rasanya tidak mencoret or membebel di blog saya ni kan, memang suka sangat budget sibuk tapi sebenarnya jadi suri rumah memang sibuk! En Suami pun kata, double triple kerja jadi suri rumah ni... tapi memandangkan empire Shaklee saya sudah semakin stable berkembang, masa kini lebih ditumpukan untuk bantu anak didik saya mengembangkan empire Shaklee mereka... ehh dah ke situ pula ceritanya..

Mode cuti Deepavali..yeah memang sy tunggu cuti ni sebab nak bercuti panjang!dan nak update my blog ni..so mari kite mulakan cuti ini dengan sharing success story dari pengguna juga pengedar Shaklee yang di kongsikan di group exclusive kami "Shaklee Golden Lounge, SGL" yang bukan customer mmg tak bolehlah join group best ni..

Apa kate beliau?


Apa yang kakak cun ni ambil ..mesti u ol semua nak tahukan... jadi i kasi story dengan u all... product Shaklee yang diambil oleh beliau:

1- Herb-Lax
2- Lecithin
3- Cinch Shake
4- GLA Complex

Senna & Eight Complementary Herbs Great Fat Emulsifier GLA, Vitamin E & Sunflower Seed Oil Powered with Leucine
Ini Sasnidar yang kata bukan saya (^____^) di ruangan exclusive


Ismi Sasnidar:

Penurunan berat xkonsisten setiap bln.. Dalam 5-6 bln dah turun 9-10kg..Lecithin JANGAN asik lupa nak mkn..!!
Skrg sy teruskan lecithin. Herblax kdg2 je..
Jika anda sedang mencari solusi untuk mengawal atau menurunkan berat badan, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan khidmat nasihat tentang produk yang sesuai untuk masalah anda.... Setiap pelanggan SupplementKlinik.com akan diberi khidmat nasihat PERCUMA dan berterusan dan sudah semestinya anda akan di masukkan kedalam ruangan EXCLUSIVE pelanggan kami di SGL.

Nak Sihat? tapi dapat KURUS juga..berbaloi bukan!


Iffah Anuar
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 846148
013-5810170
faheem.wardrobe@gmail.com




Thursday, November 1, 2012

[NOVEMBER SPECIAL] Alfalfa - Gudang Zat Terunggul!



Everyone loves a Top Ten List so I'm going one better! Here are the Top Eleven Reasons to supplement with Alfalfa:

#1 It lowers cholesterol
********************

There is convincing clinical evidence that alfalfa lowers cholesterol and improves the cholesterol panel (HDL vs. LDL)*. In several studies, alfalfa supplementation reduced blood cholesterol levels, particularly for individuals with a specific kind of high cholesterol known as type II hyperlipoproteinemia. It appears that the fibers and chemicals in alfalfa stick to cholesterol, so that it doesn't stay in the blood so it can't be deposited on blood vessel walls. Even more exciting is that it seems to lower bad cholesterol (LDL) while leaving good cholesterol (HDL) alone.

To lower cholesterol in adults, a typical dose of alfalfa is 5,000 mg to 10,000 mg (5 grams to 10 grams) of dried alfalfa leaves and stems three times a day

#2 Contains essential enzymes needed to efficiently digest food
****************************************************

Contains 8 essential enzymes to enable foods to be assimilated in the body:

1 - Lipase – fat splitting
2 - Amylase – acts on starches
3 - Coagulase – coagulates or clots blood
4 - Emulsin – acts upon sugar
5 - Invertase - converts cane sugar to dextrose
6 - Peroxidate – oxidizing effect of the blood
7 - Pectinase – forms vegetable jelly
8 - Protase – digests proteins

#3 Alfalfa is a great digestive aid
***************************

√ The chlorophyll, enzymes, minerals, vitamins all aid digestion and help stimulate lagging appetites.

√ The 8 essential enzymes assist in digesting all 4 classes of food: proteins, fats, starches and sugars.

#4 Aids in healing peptic ulcers
**************************

√ Contains Vitamin U, a vitamin found in green vegetables. It is used in the treatment of peptic ulcers, colitis, and gastritis and has an effect on secretory, acid-forming, and enzymatic functions of the intestinal tract*.

√ Vitamin U effectively cured 80% of peptic ulcers of those tested at Stanford University, (as stated in “Nature’s Healing Grasses”).

#5 Aids the kidneys in ridding the body of excess fluid and regulates the bowels
*******************************************************************

Chemicals in alfalfa have mild diuretic properties, which may promote the loss of water from the body. Therefore, alfalfa may relieve swelling caused by excess water accumulation.

#6 Helps the body fight off infection
******************************

The chlorophyll in alfalfa develops an effective barrier against bacterial invasion by its stimulation effect on the growth of connective tissue and granulation tissue.

#7 Alfalfa has a long history of health benefits. Some consider it a superfood!
*****************************************************************

AL-FAL-FA meaning father of all foods. They were so convinced that it was beneficial to the health and strength of the body.

The ancient Greeks used alfalfa to treat a variety of diseases including bladder and kidney conditions. Traditional Chinese medicine uses alfalfa to treat kidney stones.

Alfalfa has been used as human food and herbal medicine for at least 1500 years.

#8 Alfalfa is rich in vitamins
************************

+ Vitamin A - for night vision and important for eye health. Builds resistance to infections, especially in the respiratory tract; promotes growth ands vitality; promotes healthy skin and is essential in pregnancy.

+ Vitamin E - protects cells against damage from sun's radiation and air pollution; promotes heart, cardiovascular and muscle health and improved immune function; promotes muscle tone in the body; helps bring nutrients to cells and helps strengthen blood vessel walls, including capillary walls; helps proper focusing of the eyes.

+ Vitamin U - promotes health of body to help overcome peptic ulcers.

+ Vitamin B6 - helps food assimilation and protein and fat metabolism; promotes nerve and skin health; helps battle nausea symptoms.

+ Vitamin K - essential for blood clotting; important in liver functions; may possibly contribute to vitality and longevity. Alfalfa can increase the ability of blood to clot after an injury. Aspirin delays clotting, so taking alfalfa could interfere with the anticoagulant effects of aspirin. Alfalfa should not be used while aspirin or any anti-clotting medication is being taken on a regular basis unless the doctor knows about your supplementation.

+ Vitamin D - regulates the use of calcium and phosphorus in the body and is therefore necessary for the proper formation of strong and healthy teeth and bones.

#9 Alfalfa is rich in minerals
************************

+ Calcium - builds and maintains bones and teeth; helps clot blood, aids in vitality and endurance; regulates heart rhythm, soothes nerves.

+ Iron - required in manufacturing hemoglobin; helps carry oxygen in the blood.

+ Manganese is a trace element that is thought to be involved with the body's use of carbohydrates from food. This helps alfalfa lower blood sugar levels. Because alfalfa may have a lowering effect on blood sugar, alfalfa may increase the effectiveness of medications used for the treatment of diabetes. Contact your doctor before beginning supplementation with alfalfa if you are being treated with medication for diabetes.

+ Potassium - necessary for normal muscle tone, nerves, heart action and enzyme reactions; digests fats.

+ Phosphorus - needed for normal bone and tooth structure. Interrelated with action of calcium and Vitamin D. Improves nourishment of nerve tissue.

+ Chlorine (chloride) - an essential electrolyte which cleans and purifies the body; regulates fat, sugar and starch metabolism.

+ Sodium - regulates fluid balance throughout body; neutralizes acids, prevents clotting of blood; activates spleen, bowels and stomach functions.

+ Silicon Magnesium - helps body to deal with constipation; steadies the nerves; has protective effect on skin and body; stimulates brain function.

+ Alfalfa's deep roots seek out minerals in the subsoil, which are inaccessible to other plants. The average alfalfa plant has roots 10 to 20 feet long or more.

#10 Alfalfa is high in protein
************************

Alfalfa has 18.9% as compared to beef at 16.5%, milk at 3.3% and eggs at 13.1%. (Muscles are composed of protein and the lack of it results in fatigue and weakness.)

#11 Pregnancy and Lactation Remedies
**********************************

Excerpted from "The Amazing Alfalfa," by Lisa Goldstein, CPM, CNM; in Birth Wisdom: Tricks of the Trade Vol III (a Midwifery Today book)

Many of pregnancy's discomforts are alleviated by the use of alfalfa tablets, including morning sickness, heartburn, constipation and anemia.

Alfalfa tablets raise the vitamin K level of pregnant women, reducing postpartum bleeding in both quantity and duration, and they increase the vitamin K stores in newborns, reducing bleeding problems for them as well.

They support success in lactation because they help increase and sustain milk supply. They frequently help alleviate nausea, almost always relieve constipation, and they bring up red blood counts in a beneficial way. They also seem to help reduce swelling and improve erratic blood sugar levels.
Because alfalfa tablets are very high in vitamin K, they could be dangerous to take for anyone who needs to be on blood thinners such as Heparin. Their use should be stopped temporarily if one gets a urinary tract infection and cut back, at least temporarily, if one gets diarrhea.

People who have very poor bowel flora may have temporary bouts of gas the first week or so when they start taking them, so they should start at a more gradual pace. I have postpartum moms take a few right after the birth to help with blood loss and bowel movements, then not take any more until the fourth or fifth postpartum day, gradually building back up to about four to eight a day depending on diet and need. They can use oat bran tablets if they need to for bowel function in the meantime. The reason for this course is twofold: the degree to which alfalfa promotes lactation can be too much for comfort until engorgement subsides, and newborn jaundice takes longer to go away if the mom is taking alfalfa tablets.

Special Notes:
************

√ Alfalfa can increase the ability of blood to clot after an injury. Aspirin delays clotting, so taking alfalfa could interfere with the anticoagulant effects of aspirin. Alfalfa should not be used while aspirin or anti-clotting medication is being taken on a regular basis.
√ In animal studies, alfalfa caused the muscles in the uterus to tighten. Potentially, this tightening could cause a miscarriage, so alfalfa products should not be taken by women who are pregnant.
√ Strictly not for SLE patient to consume. Please consult your physician before you consume any supplement with Alfalfa.

Sources:
(1) Nature's Medicines, by Richard Lucas
(2) Nature's Healing Grasses by H.E. Kirschner, M.D.
(3) Vitamin/Mineral Chart by the Redwood City Health Food Center
(4) Diet and Health, by Dr. B.L. Corley

Bukan SEPULUH (10) tapi SEBELAS (11) SEBAB meWAJIBkan anda untuk kata "YES, aku patut ambil Alfalfa!"


Yang CANTIK, Yang SUPERB, Yang BIJAK.... semua yang SUPER... SUPERDAD? SUPERMOM? SUPERWOMEN? SUPERMANNN??? Semua yang SUPER2 ni, memang PILIH ALFALFA.....barulah boleh mengaaauuuuuum!

Mai order.... harga baikkknya punyaa

Iffah Anuar
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 846148
faheem.wardrobe@gmail.com|013-5810170
www.SupplementKlinik.com

Tuesday, September 25, 2012

Petua Moden & Tradisional Ayu Raudhah

Menjadi artis sememangnya menjaga kecantikan paras rupa, bentuk badan dan kesihatan badan adalah menjadi perkara WAJIB kerana, hidup sebagai artis sentiasa diburu lensa kamera. Hari ini SKC nak berkongsi cerita tentang artis yang baru berhijrah memakai hijab, Alhamdulillah. Sememangnya cantik orangnya. Pernah SKC terserempak dengan artis ini di KLIA ketika beliau ingin mengerjakan umrah (kami naik satu lif yang sama!). Siapa lagi, kalau bukan jelitawan Ayu Raudhah.

Menyingkap perkongsian beliau di Harian Metro Online pada 2 May 2011, "Petua Moden & Tradisional Ayu Raudhah". Saya yakin ramai yang ingin tahu rahsianya, jadi saya telah ringkaskan artikel tersebut seperti berikut:


Apa yang menarik perhatian SKC, ialah jelas Ayu
"Selain mengawal pemakanan, saya turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu sirap Shaklee"

Di Shaklee, hanya ada satu sahaja produk yang berbentuk sirap, iaitu Vivix™. Mari mengenali Vivix™ dengan lebih lanjut lagi.


Lebih info yang dikongsikan di laman official Facebook Page Shaklee Malaysia mengenai Vivix™ kerana September adalah bulan ISTIMEWA TAWARAN Vivix™.




Keberkesanan Vivix™ ini telah mendapat liputan beberapa media cetak di Malaysia, apatah lagi di luar negara. Berikut beberapa paparan media mengenai Vivix™:

Utusan Malaysia; 24 August 2010 - "Tonik Anti Penuaan"


Networker; 1 May 2010 - "Vivix-年轻25岁的不老秘密"


Majalah Jelita; 1 April 2010 - "Kekalkan Keremajaan"


Aniqah Magazine; 1 Mar 2010 - Vivix Botanical Beverage Mix Lambatkan Penuaan


The Sun; 4 Feb 2010 - "Fight Cellular Ageing"


Tamil Nesan; 23 Jan 2010


Harian Metro; 22 Jan 2010 - "Bantu Lambat Penuaan Wajah"


Kosmo; 22 Jan 2010 - "Biologi Penuaan"

Dapatkan Shaklee Vivix™ anda hari ini!


Tuesday, September 18, 2012

Vitamin C - Bukan Sekadar Untuk Cantik!

Suka saya berkongsi dengan anda pada minggu ini dengan info Vitamin C, yang merupakan vitamin asas yang sangat penting kepada tubuh kita. Selalu bila kita sebut Vitamin C, orang selalu kaitkannya dengan kecantikan. Benar, jika kita google pasti ada lambakan carian tentang Vitamin C dan kecantikan. Jadi, mari kita explore apa lagi yang Vitamin C boleh berikan kepada kita?

Khasiat Vitamin C dan apakah fungsi lainnya selain membuat kulit licin dan cantik, bersih dari jerawat?

Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?

Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amat digalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.

Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.

Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan.

Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil tetapi jika sebaliknya adalah dinasihatkan agar mendapatkannya dalam bentuk tablet.

Di Shaklee, kami menyediakan supplemen Vitamin C terbaik untuk anda menjalani hidup yang lebih sihat.


Sustained Release Vita-C™500 MG


Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Untuk maklumat lanjut dan membuat tempahan Vitamin C anda, sila hubungi kami di faheem.wardrobe@gmail.com atau di talian 013-5810170.


Saturday, September 15, 2012

Family Wellness Program - Asas Permulaan Suplemen Untuk Hidup Yang Lebih Sihat


Set Shaklee Family Wellness memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan:
√ Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh.*
√ Membantu anda berasa lebih bertenaga.
√ Menguatkan sistem imun anda.*
√ Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.
Berikut adalah cadangan suplemen tambahan yang dicadangkan mengikut keperluan individu:

Cadangan Suplemen: Ibu Hamil
  • OsteMatrix™
  • OmegaGuard™
Cadangan Suplemen: Penyusuan Badan & Berpantang 
  • Alfalfa Complex
  • OsteMatrix™
  • Zinc Complex
Cadangan Suplemen: Pengurusan Berat Badan
  • Alfalfa Complex
  • Lecithin 
  • OmegaGuard™


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk Info lanjut & membuat tempahan, sila hubungi faheem.wardrobe@gmail.com atau SMS: 013-5810170.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...